Premiär 10 maj: Star Trek Into Darkness

Star Trek: Into Darkness Zoe Saldana as Uhura

Zoe Saldana som Uhura

Den 10 maj har Star Trek Into Darkness biopremiär i Sverige. Filmen är regisserad av J.J. Abrams. Det är den tolfte Star Trek-filmen och är en uppföljare på 2009 års film Star Trek.

Större delen av teamet bakom den föregående filmen är tillbaka, däribland regissören och producenten Abrams och hans återkommande samarbetspartners: kompositören Michael Giacchino, fotografen Daniel Mindel, samt klipparna Maryann Brandon och Mary Jo Markey. Alex Kurtzman och Roberto Orci är tillbaka som manusförfattare (och även som producenter tillsammans med Bryan Burk och J.J. Abrams), medan Damon Lindelof återvänder som producent och som medförfattare.

Chris Pine,  Zachary QuintoKarl UrbanZoe SaldanaAnton YelchinSimon PeggJohn Cho och Bruce Greenwood återvänder till sina roller från den föregående filmen, och får förstärkning i rollbesättningen av Benedict CumberbatchPeter Weller och Alice Eve.

I filmen kallas besättningen på James T. Kirks skepp hem när ett fruktansvärt terrordåd utförts av någon inom deras egen organisation. Stärnflottan förintas och världen befinner sig i kris. I denna krigshärjade värld leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta.

Intressant?
Mer: SF-film, Star Trek Into Darkness, IMDB, NG, MZ, FP, AB, SVD, Rymdfilm, Baro,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.