Stargate SG-1 – präktigt och välartat

Vala Mal Doran

Vala Mal Doran

[usr 2] Har snart sett alla de 10 säsonger av Stargate SG-1 som gjorts. Det är en serie som är präktig, väldigt US-amerikansk och med alldeles för präktiga hjältar. Till och med de störiga, uppkäftiga, osannolika och orealistiska cheferna för SG-1 (först O’Neill och sen Mitchell) är för trevliga och präktiga. Serien är som en vanlig spionserie med ”goda” US-amerikaner och andra som är onda. I detta fall diverse olika aliens, inte ryssar, kineser eller araber.

Inte förrän i säsong 9 dyker det upp en intressant person bland hjältarna (hon dyker upp första gången i ett avsnitt under säsong 8, men då inte som en hjälte). En kvinnlig karaktär som kunde platsat i de mycket bättre SF-serierna Firefly eller Battlestar GalacticaVala Mal Doran. Komplex, inte präktig, både god och ond. Bra och dålig. De två sista säsongerna av SG-1 är de bästa. Mycket tack vare Vala Mal Doran och en bättre fiende, ori, än de besegrade goa’uld-symbioterna.

Stargate SG-1 går att se, men det finns bättre SF-serier som jag redan nämnt. Till och med Stargate Atlantis upplever jag som lite bättre än SG-1 i sin helhet, fast å andra sidan gick inte den serien 10 säsonger. Fast de två sista säsongerna av SG-1 är bättre än Stargate Atlantis.

[usrlist ”Stargate SG1:2” ”Stargate Atlantis:3” ”Stargate Universe:3”]

[imdblt]Stargate SG-1[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 svar på “Stargate SG-1 – präktigt och välartat”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.