Äkta människor – en bättre serie än förväntat

Bea[usr 4] Det är dags för en andra säsong av den svenska SF-serien om de människoliknande robotorna, hubotarna. Som ju egentligen är det som i SF-litteraturen kallats för androider.

Första säsongen av Äkta människor var i slutändan betydligt bättre än vad jag trodde från början. Engagerande, spännande och nyskapande kring relationerna mellan människor och hubotar/androider/robotar. Samma saker som utforskas i det som nog är världen bästa SF-tv-serie, Battlestar Galactica.

Fast i Äkta människor görs det i vår värld, inte i rymden. På jorden, på ytan här och nu. Det handlar om rasism, främlingsfientlighet, våld, terrorism, oetiska experiment osv. Samtidigt var serien en deckare. Med personer, förlåt hubotar, som är lite som Saga Norén i Bron. Ändå trovärdigare än hon. Ärligt sagt var första säsongen Äkta människor trovärdigare än Bron, trots förekomsten av androider, av robotar. Till och med som poliser är hubotarna trovärdigare än Brons mänskliga hubotvariant (som grovt överdrev och felrepresenterade aspergerpersoners problem att förstå andra människors känslor).

Jag ser fram mot att följa andra säsongen av Äkta människor. Med tanke på första säsongen så borde det kunna bli bra även denna gång. Och återkommer med en kort blänkare om första avsnittet.

[imdbltid]2180271[/imdbltid]

Intressant?
Mer: Robotnyheter, Headweb, GP, Onyanserat,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 svar på “Äkta människor – en bättre serie än förväntat”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.