Cloud Atlas – rörig film som berör

Cloud Atlas4 Stars (4 / 5) En film vars upplägg stör mig. Flera av varandra oberoende historier i olika tidsåldrar.Berättade paralllellt. Först hemskt förvirrande. Flera olika filmer i en film. Fast allteftersom gick det att förstå att de olika tidsåldrarna ändå hängde ihop och hade med varandra att göra. Det ena byggde på det andra.

Mängder med duktiga skådespelare i en rad roller. Som de dessutom gör bra. Några av berättelserna riktigt spännande, andra intressanta, några både och. Det är förvirrande, konstigt, märkligt, olika stilar.

Det fantastiska är att trots det i mitt tycke röriga upplägget så berörde filmen starkt. Men kärlek och kärlekens kraft är något som jag alltid är svag för. Och det är ju u slutändan vad filmen handlar om som jag ser det. En sevärd film. En SF-film, men helt utan likheter med Alien eller Blade Runner. Ingen skräckfilm, ingen dystopi, ingen actionfilm. En kärleksfilm. I slutet uppfylld av filmen. Mot alla odds kan tyckas.

Cloud Atlas
Cloud Atlas
 • Actors:
  Dr. Henry Goose / Hotel Manager / Isaac Sachs / Dermot Hoggins / Cavendish Look-a-Like Actor / Zachry
  Native Woman / Jocasta Ayrs / Luisa Rey / Indian Party Guest / Ovid / Meronym
  Captain Molyneux / Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish / Korean Musician / Prescient 2
  Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
  Adam Ewing / Poor Hotel Guest / Megan's Dad / Highlander / Hae-Joo Chang / Adam (Zachry's Brother-in-Law)
  Tilda / Megan's Mom / Mexican Woman / Sonmi-451 / Sonmi-351 / Sonmi Prostitute
  Cabin Boy / Robert Frobisher / Store Clerk / Georgette / Tribesman
  Kupaka / Joe Napier / An-kor Apis / Prescient
  Young Rufus Sixsmith / Old Rufus Sixsmith / Nurse James / Archivist
  Talbot (Hotel Manager) / Yoona-939 / Rose

Intressant?
Mer: RT, AB, ArbB, Barometern, BT, Ciné.se, EX, Filmeye, Filmfenix, GP, HD, Kommunalarbetaren, Kulturnyheterna, Metro, Moviezine, Nöjesguiden, Onyanserat, SR P4, SvD, Sydsvenskan, TV4 Nyhetsmorgon, Tystnad Tagning, UNT, Viasat Film, VF
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,