Revolution: Om att klara sig utan elektricitet

[usr 3] I TV-serien Revolution slås all elektricitet ut och livet på jorden kasta ut i kaos. Med inbördeskrig i USA som följd. Hur det går i resten av världen vet vi inte, men sannolikt går det mycket bättre i de många länder där elektricitet inte spelar lika stor roll som i den rika västvärlden. Storyn centreras på en familj och hur de klarar sig igenom problemen.

Revolution

Huvudpersonen är i kölvattnet efter The Hunger Games, en ung kvinna, annars påminner problembilden egentligen en hel del om TV-serien Jericho, även om den senare har fungerande elektricitet. I alla fall emellanåt. Elbrist och bensinbrist är centralt för historien som berättas Jericho men det är kärnvapen och företagens girighet som ödelagt jorden. I Revolution är elbristen det helt centrala och anledningen till att livet på jorden kraschar. Inget elektriskt fungerar.

Det är faktiskt riktigt bra emellanåt. Serien är en slags återvändande till Vilda Västern och det US-amerikanska inbördeskriget. Spännande, men tyvärr finns det bara två säsonger så serien har inget naturligt slut. Den lades ner av NBC grund av höga produktionskostnader och begränsad mängd tittare under säsong 2. Slutet av säsong 2 bäddar för en intressant fortsättning. En fortsättning som inte finns. Nedläggning i förtid drabbar många SF-serier, förutom Revolution kan vi nämna brittiska Outcasts, den lite barnsliga Terra Nova och kultserien Firefly. Fast Firefly kunde ju fansen se till avsluta genom att bidra till att skapa en fin film, Serenity.

Serien har dock de vanliga problemen med US-amerikanska serier. Ologiska handlingar, personer som tar helt onödiga risker och den extrema fixeringen på hjältar.

[imdbltid]2070791[/imdbltid]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Revolution: Om att klara sig utan elektricitet”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.