Interstellar – ett sömnpiller

[usr 2] Såg på den evighetslånga SF-filmen Interstellar häromdagen. En film som fått bra recensioner i vanlig media, sämre recensioner på bloggar och i social media. De som röstat på Rotten Tomatoes och IMDB har i hög grad uppskattat filmen.  Det är en film med bra skådespelare som jag gillar såsom Matthew McConaughey och Anne Hathaway.

Filmen börjar rätt bra, torka och fattigdom har brett ut sig. Mystiska saker händer. Den tar upp viktiga och angelägna frågeställningar och ställer filosofiska spörsmål om livet, dess mening och utveckling.  Samt tar upp problemen med rymdresor, förhållandet till tiden och de följder som detta får för alla inblandade. I slutändan ger filmen ändå lite hopp trots att det mesta går åt helvete. Det är som gjort för att bli intressant, men det lyckas inte.

Filmen är faktiskt ett sömnpiller och jag hade svårt att se den till slutet.  Hade det inte varit för Hathaway och McConaughey hade den fått en stjärna. Nu får den två stjärnor. Jag kan förstå varför många kritiker gillar filmen, men för mig saknade den det som jag tycker gör filmer mycket sevärda. Rimlig action samt kärlek och romantik som fungerar. Inte ens filosofiskt känner jag att den fungerar. Det blir bara tråkigt. Filmen är ett klart misslyckande ur regi och producentsynpunkt.

[imdblt]Interstellar[/imdblt]

Mer: Wikipedia, RT, Sun Times, About, RipItUp, Weekly, AB, Ciné, Ergo, EX, FF, FT, GP, HD, KulturB, SVT, MZ, NG, Onyanserat, RussinSVD, TRTT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett svar på “Interstellar – ett sömnpiller”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.