Mockingjay del 1 är en ständig väntan

Mockingjay[usr 3] Samtidigt som Mockingjay del 2 går upp på bio såg jag del 1 på Netflix. Det finns klara problem med filmen, den känns som en evig väntan utan att något någonsin händer. Räddningen är de eminenta skådespelarinsatserna från bl.a. Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman och Donald Sutherland. Filmen innehåller dock förvånansvärt lite action i jämförelse med The Hunger Games och Catching Fire.

Jag har också svårt för det messianska frälsarbudskapet kring Katniss Everdeen. Något som hon motvilligt tar på sig. Precis som Jesus för den delen. Jag tror inga revolutioner kan byggas på det sättet. Symboler är bra, frälsare fungerar sällan som förändrare och sällan som inspiratörer till förändring. Det var Paulus och hans medarbetare som förändrade världen när de byggde upp den kristna kyrkan, inte Jesus. Katniss Everdeen som Mockingjay och Messiassymbol känns inte trovärdig. Nåt kollektivt, folkligt uppror ser jag egentligen inte något spår av i filmen. Det ska vara något som enligt uppgift kännetecknar böckerna (som jag inte läst), men jag undrar faktiskt över det då ingen av filmerna visat på nåt sånt.

Jag tror dock att de två Mockingjayfilmerna hade vunnit på att vara en film. Nu har jag inte sett del 2, men del 1 är i stort sett bara en väntan på att något ska hända och det händer vad jag förstår i del 2.

[imdbltid]1951265[/imdbltid]

Mer: AB, ArbB, EX, GP, HD, KA, KP, SVT, MZ, NG, Onyanserat, Russin, SR, SVD, UNT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Mockingjay del 1 är en ständig väntan”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.