Reavers – från Shatterzone till The 100

Som jag skrivit tidigare är de Reavers som finns i Firefly inget annat än moderna zombier i rymden. Jag trodde då att Reavers var en uppfinning i Firefly inspirerade av zombie-flmer och postapokalyptiska filmer som utspelar sig på jorden. Det är sannolikt ett felaktigt antagande då Reavers finns i rollspelet Shatterzone från 1993 där de beskrivs nästan på exakt samma sätt som i Firefly. Det verkar sannolikt att de Reavers som finns i Shatterzone påverkat utformningen av Reavers i Firefly.

I Shatterzone från 1993 beskrivs Reavers som extremt våldsamma humanoida aliens som om de inte finner några yttre fiender slåss inbördes. Deras ursprung och bakgrund beskrivs inte.

I Firefly har Reavers skapats genom ett kemiskt experiment som inte blev så som myndigheterna tänkt sig och som de sedan försökt dölja. Men Reavers lyckades från planeten ta  sig ut i rymden för att terrorisera andra människor. De mördar, slaktar och äter andra människor utan några som helst reflektioner och eftertankar. De är extremt våldsamma och påminner enormt mycket om zombies i zombiefilmer eller Reavers i Shatterzone.

Reavers

Reavers finns också i filmen Ghosts of Mars även om de inte kallas så. Där är de människor som blir besatta av en slags levande organismer i from av ett rött damm, sannolikt resterna av ursprungsbefolkningen på Mars som inte gillar att andra kommit dit. När människor blir besatta av dessa organismer blir de extremt våldsamma och hela deras beteende är exakt som Reavers i Firefly.

Även i The 100 är Reapers som de kallas där resultatet av medicinska experiment. Överlevande människor som hållit sig undan radioaktiviteten inuti ett berg (Mountain Men) har skapat en drog som förvandlar de människor som överlevt och anpassat sig till hög radioaktivietet på ytan (Grounders) till extremt våldsamma kannibaler utan tankar eller annat syfte än att mörda och slakta samt få tag på drogen igen. Vilket de gör genom att leverera fångade Grounders till människorna i berget. Grounders som sen kan förvandlas till Reapers eller användas för att säkra överlevnaden för människorna i berget.

Även i Star Trek-universat förekommer Reavers, detta i spelet Star Trek: Voyager: Elite Force. Där är de skapade genom genom ett massivt genetiskt experiment.  De kan ha olika genetiskt ursprung och komma från vilken art som helst. Utseendemässigt påminner de om Wraith i Stargate Atlantis. En vampyrras som skapades av mänsklighetens föregångare, Lanteans (Ancestors).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.