Stargate: The Ark of Truth

[usr 3] Filmen Stargate: The Ark of Truth är uppföljare till TV-serien Stargate SG-1, och kommer att följa upp de händelser som utspelade sig i den sista säsongen. Ursprungstanken var att fortsätta genom att spela in en elfte säsong av serien, men den lades ner av i augusti 2006, och filmen tar vid där serien slutade, med avsnittet ”Unending”. I filmen besegras slutligen de falska ”gudarna” Ori. Filmen utspelar sig innan säsong 4 av TV-serien Stargate Atlantis.

Även om min favorit Claudia Black som Vala Mal Doran är med i filmen måste jag säga att den inte är speciellt engagerande. Hon får spela allt för oseriös och sexigheten från de sista säsongerna i TV-serien är som försvunnen. Skådespeleriet känns inte helt superbra och filmens story är inte helt rimlig. Det sista är iofs vanligt när det gäller filmer och avsnitt som utspelar sig i Stargate-universat. Men filmen bibehåller utan tvekan präktigheten från Stargate SG-1. Det som gör att jag inte så himla förtjust i TV-serien och därmed inte denna film heller. Det är hyfsad action, men filmen försöker omfamna för mycket då den ju försöker komprimera vad som skulle blivit en hel säsong av Stargate SG-1.

Ben Browder, Cameron Mitchell, Amanda Tapping, Samantha Carter, Christopher Judge, Teal’c, Michael Shanks, Daniel Jackson, Beau Bridges, Henry Landry, Claudia Black, Vala Mal Doran

[imdblt]Stargate: The Ark of Truth[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.