Kommande SF-böcker i början av 2016

Även när det gäller SF-böcker så föredrar jag space opera och andra typer av SF-böcker platsar inte på min lilla lista över kommande SF-böcker detta år. För den som vill kolla in fler böcker och böcker som inte är space opera så hänvisar jag till sajten io9, Guardian och SF-bokhandeln.

Ancestral MachinesEn bok som jag tycker verkar intressant är Ancestral Machines av Michael Cobley. Det är en fristående roman som utspelar sig i samma universum som serien Humanity’s Fire.

Vidare så verkar Ken MacLeods The Corporation Wars: Dissidence som handlar om en AI-kultur som har uppstått långt från jorden. Företag från denna kultur har sen skickat AI-styrda maskiner till jorden för att utvinna råvaror.

Även nästa bok i James R.A. Coreys Expanseserie, Babylon’s Ashes, är förstås intressant. Det ska vad jag förstår också komma några Star Wars-böcker från uppmärksammade Chuck Wendig.

Andra böcker som är intressanta är Stephen Baxter och Alastair Reynolds The Medusa Chronicles, Transgalactic av James Gunn, Gentleman Jole and the Red Queen av Lois McMaster Bujold, Alastair Reynolds Poseidon’s Wake och Visitor av C. J. Cherryh för att nämna några av de böcker som kommer de första fyra månaderna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.