Killjoys – kul korsning mellan Firefly och Blade Runner

[usr 3] Killjoys är en SF-serie som utspelas i ett stjärnsystem med 4 planeter där makten innehas av ett antal elitfamiljer och ett stort superföretag. I centrum för handlingen är en grupp prisjägare som arbetar på kontrakt för en organisation som heter Reclamation Apprehension Coalition (RAC).

Mörka stadsmiljöer med undergångsstämning som i Blade Runenr korsat med en grupp outsider som slåss mot övermäktiga fiender av olika slag. Det rä faktiskt ganska kul. En huvudrollsinnehavare, Hannah John-Kamen, som pratar brittisk engelska är int helt fel det heller.

Överlag väl mottagen även om en del negativ kritik förekommer. Det är en lågbudgetproduktion mne ändåp föärvånanvsärt bra gjord även om den saknar Battlestar Galacticas komplexitet och Fireflys originalitet. Kompetent spel från flera av skådespelarna. Som så mycket annan SF produceras serien i Kanada. Producenterna av Killjoys har också gjort den sevärda serien Orphan Black. i Sverige finns serien att se på HBO Nordic.

Serien får klart godkänt och klarar Bechdeltestet, RasBechdeltestet såväl som Chavez-Perez-testet (som iofs är gjort för Sverige, men funkar bara i Kanada och USA också).

[imdblt]Killjoys[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.