Star Trek, hippiekultur och miljövänner

[usr 3]Star Trek: The Voyage Home är en ganska kul film från 1986. Besättningen på Enterprise får i uppdrag att hitta någon/något som kan svara på signalerna från en rymdfarkost som håller på att förstöra jorden. Det visar sig att det krävas en knölval, men de är utrotade så besättningen blir tvungen att åka tillbaks i tiden till 1986 i San Francisco. Där möter de en kultur med starka hippie-influenser.

Det hela är ganska roande men sett så här från framtiden så blir det också lite logiska luckor. Den största av dem alla är förstås att knölvalarna är inte utrotade och med all sannolikhet blir de heller inte utrotade i framtiden.

Det är i stort sett det vanliga stela Star Trek-skådespelet, lite styltigt och högtravande, men ändå kanske lite bättre eftersom det utspelar sig i den tid som filmen gjorde. De kulturkrockar som inträffar på grund av att Kirk, Spock och de andra från Enterprise kommer från framtiden gör filmen till lite av en komedi som dock minskar på grund av et stela spelet och den stelbenta regin. En lättsammare film än de tidigare Star Trek-filmerna och därför lättare att se på. Lite mindre technobabbel och mer humor.

[imdblt]Star Trek IV: The Voyage Home[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.