För mycket religion i Star Trek V: The Final Frontier

[usr 2]Religiösa övertoner och omnipotent alien gör denna film lite ansträngande att se. Jag gillade den inte, men kanske är den lite bättre än Star Trek: Generations.

Kapten Kirk och hans besättning har fått en ny Enterprise att dra runt i rymden med. De rycker in för att lösa en gisslansituation på planeten Nimbus III. Det är Spock bror Sybok som har mäktiga psykiska krafter som ligger bakom det hela. Väl ombord på Enterprise tar han makten  överr dess besättning samtidigt som en klingonkapten, Klaa, bestämmer sig för att jaga kapten Kirk för egen vinnings skull. På en främmande planet när galaxens centrum hittar de en varelse som Sybok tror är gud. Men det är en elak grym främmande intelligent varelse och det hela spårar ur.

Filmen är delvis tråkig och förutsägbar samt förutsätter att gud är en man. Skådespelarna är lite mindre stela än i de flesta tidigare filmer och det är mer action i filmen än i de flest tidigare vilket i mitt tycket gör den lite bättre än den annars vore. Men det religiösa temat gör den å andra mindre sevärd och sämre.

[imdblt]Star Trek V: The Final Frontier[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,