Rogue One – bra för att vara Star Wars

[usr 4] Rogue One: A Star Wars Story är en historia som utspelar sig strax innan den första Star Wars-filmen (nummer 4). Det är en film som i den första halvan är riktigt bra men som sen i den andra halvan blir mer typiskt Star Wars. Det är nästan som om det är två filmer. I motsats till de ursprungliga 3 filmerna och framförallt i motsats till de tre senare ursprungsfilmerna är detta en film som inte är en ren barn- och ungdomsfilm.

Tyvärr är den som många Star Wars-filmer fylld med logiska luckor och personer/figurer som inte handlar logiskt eller ens känslomässigt rimligt. Jag är dock imponerad av den mörkare stämningen i filmen liksom det lite mer underjordiska och smutsiga i den första delen av filmen. Anarkistiskt lagda hjältar som bara följer order om de är rimliga och förståeliga ger filmen pluspoäng. Det är också bra action och lite mer fart än i en del andra filmer i Star Wars-universat vilket gör att den får 4 stjärnor istället för 3. Faktiskt mer av en ren krigsfilm. Har sett filmen både på bio och på nätet. Den kommer mer till sin rätt på en stor bioduk med häftigare ljud.

Mads Mikkelsen som spelar Galen Erso gör en bra rolltolkning även om han är med väldigt lite i filmen. Jag är också imponerad av Forest Whittaker som Saw Gerrera (också det en liten roll) men i övrigt tycker jag nog skådespelarinsatserna, inkluderat huvudrollsinnehavarna Felicity Jones och Diego Luna, är rätt mediokra men okej.

[imdblt]Rogue One[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,