Cloud Atlas – rörig film som berör

Cloud Atlas[usr 4] En film vars upplägg stör mig. Flera av varandra oberoende historier i olika tidsåldrar.Berättade paralllellt. Först hemskt förvirrande. Flera olika filmer i en film. Fast allteftersom gick det att förstå att de olika tidsåldrarna ändå hängde ihop och hade med varandra att göra. Det ena byggde på det andra.

Mängder med duktiga skådespelare i en rad roller. Som de dessutom gör bra. Några av berättelserna riktigt spännande, andra intressanta, några både och. Det är förvirrande, konstigt, märkligt, olika stilar.

Det fantastiska är att trots det i mitt tycke röriga upplägget så berörde filmen starkt. Men kärlek och kärlekens kraft är något som jag alltid är svag för. Och det är ju u slutändan vad filmen handlar om som jag ser det. En sevärd film. En SF-film, men helt utan likheter med Alien eller Blade Runner. Ingen skräckfilm, ingen dystopi, ingen actionfilm. En kärleksfilm. I slutet uppfylld av filmen. Mot alla odds kan tyckas.

[imdbltid]1371111[/imdbltid]

Intressant?
Mer: RT, AB, ArbB, Barometern, BT, Ciné.se, EX, Filmeye, Filmfenix, GP, HD, Kommunalarbetaren, Kulturnyheterna, Metro, Moviezine, Nöjesguiden, Onyanserat, SR P4, SvD, Sydsvenskan, TV4 Nyhetsmorgon, Tystnad Tagning, UNT, Viasat Film, VF
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.