Stargate: The Ark of Truth

3 Stars (3 / 5) Filmen Stargate: The Ark of Truth är uppföljare till TV-serien Stargate SG-1, och kommer att följa upp de händelser som utspelade sig i den sista säsongen. Ursprungstanken var att fortsätta genom att spela in en elfte säsong av serien, men den lades ner av i augusti 2006, och filmen tar vid där serien slutade, med avsnittet ”Unending”. I filmen besegras slutligen de falska ”gudarna” Ori. Filmen utspelar sig innan säsong 4 av TV-serien Stargate Atlantis.

Även om min favorit Claudia Black som Vala Mal Doran är med i filmen måste jag säga att den inte är speciellt engagerande. Hon får spela allt för oseriös och sexigheten från de sista säsongerna i TV-serien är som försvunnen. Skådespeleriet känns inte helt superbra och filmens story är inte helt rimlig. Det sista är iofs vanligt när det gäller filmer och avsnitt som utspelar sig i Stargate-universat. Men filmen bibehåller utan tvekan präktigheten från Stargate SG-1. Det som gör att jag inte så himla förtjust i TV-serien och därmed inte denna film heller. Det är hyfsad action, men filmen försöker omfamna för mycket då den ju försöker komprimera vad som skulle blivit en hel säsong av Stargate SG-1.

Ben Browder, Cameron Mitchell, Amanda Tapping, Samantha Carter, Christopher Judge, Teal’c, Michael Shanks, Daniel Jackson, Beau Bridges, Henry Landry, Claudia Black, Vala Mal Doran

Stargate: The Ark of Truth
Stargate: The Ark of Truth

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

  • 20TH CENTURY FOX HOME ENT.
    The Stargate saga continues as an elite military unit races back to Earth following the mysterious disappearance of two key team members, only to find themselves in an alternate reality where the Stargate has never been invented. Somewhere in deep space, the SG-1 team is in serious trouble. Two team members have vanished without a trace, and now the SG-1 unit's only hope for survival is to get back to Earth as quickly as possible. Upon touching down the team is relieved to be home, but deeply disturbed to learn that the reality they just returned to isn't the same one they departed from. In this reality, the Stargate has never been discovered and neither the government nor the military has never even heard of the SG-1 unit. But who altered the Earth's timeline, and why? Upon discovering that a malevolent alien known as Ba'al has been meddling with the planet's timeline in an attempt to conquer Earth, the team must race against time to defeat the most powerful adversary that they have ever facedJason Buchanan
    $17.99  from Best Buy