Kvinnlig vrede och hämnd i öknen

[usr 4] Mad Max: Fury Road är en modern Mad Max. En kvinna i huvudrollen. Vatten spelar en viktig roll. Kontrollen över vatten. Rimligt förstås. I en torr förstörd framtid värld. Konstigt att det inte förekommit förut i Mad Max-filmerna. Fast det är förstås fortfarande en gåta varifrån all bensin kommer.

Filmen är faktiskt bättre än The Road Warrior på många sätt De två andra filmerna, Mad Max och Mad Max:Thunderdome är sämre. Framförallt är filmen mer jämställd. Fast The Road Warrior klarar nog också Bechdeltestet. Konstigt nog är storyn egentligen också bättre. Fast så mycket till story är det inte. Det är ju mest biljakter fram och tillbaka genom öknen. Men bra biljakter. Och slagsmål. Charlize Theron är utmärkt i huvudrollen. Jag är inte lika imponerad av Tom Hardy som Mad Max. Han är ganska intetsägande faktiskt.

Alla fotomodeller i öknen känns dock lite bisarrt om jag ska var ärlig. Är det verkligen rimligt att tunna och långa kvinnor är de bästa barnaföderskorna. För det är ju anledningen till att diktatorn Immortan Joe håller dem fångna.

[imdblt]Mad Max: Fury Road[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.