The Island – kloning och uppror

The Island[usr 3] The Island handlar om en anläggning där kloner föds upp för att användas som reservdelslager för originalen. En klon, Lincoln Six Echo, börjar få drömmar om saker utanför anläggningen som han själv absolut inte kan ha upplevt.  Han lyckas sen rymma tillsammans med en annan klon.

Det är bra spelat, det är som jag ser det en bra historia och jag tycker filmen håller ihop trots att de två halvorna av filmen är lite olika. Såväl Ewan McGregor, Scarlett Johansson och Steve Buscemi gör fina rollprestationer. En film med uppror och kärlek, precis sånt som jag gillar.

Det hela påminner mig om Gattaca, Blade Runner och Philip K. Dicks bok The Penultimate Truth men sådant spelar ingen roll. Korsbefruktning och inspiration från andra SF-filmer, böcker etc är bra. Det är så det bruka vara i genren.

Samtidigt är det så att bolaget bakom filmen, Dreamworks, har betalat pengar till ett gäng filmare som stämde Dreamworks då de ansåg att The Island var en kopia på deras film, Parts: The Clonus Horror från 1979. Dreamworks gjorde upp innan det hela kom till rätten.

[imdbltid]0399201[/imdbltid]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.