Android: Shadow of the Beanstalk

Shadow of the Beanstalk är ett bordsrollspel framtaget av Fantasy Flight Games för spelsystemet Genesys. Det är rollspelsanpassning av Android-universat som ursprungligen togs fram för ett brädspel.

Android-universat är en dystopisk framtid, där månen och Mars är koloniserade. Androider och kloner är verkliga. Världen och sättningen beskrivs mer detaljrikt i The Worlds of Android.

Mänskligheten har spridit sig över solsystemet med varierande framgång. Månen och Mars är koloniserade. En plan för att terraforma Mars är väl på väg. Men ett inbördeskrig som har brutit ut på Masr har lagt hinder i vägen. På jorden har en massiv rymdhiss byggts som sträcker sig upp till himlen. Det är navet för handeln med solsystemet, och de flesta hänvisar till det som ”Beanstalk”.

Enorma megakorporationer, som kallas corps av de flesta, påverkar varje aspekt av det dagliga livet: mat, tmusik, karriärval. Jinteki och Haas-Bioroid omdefinierar livet självt och gör kloner och bioroider med hjärnformade, artificiellt intelligenta sinnen. Weyland Consortium äger en bit av allt som går upp eller ner Beanstalk, och allt går upp eller ner Beanstalk. Slutligen formar NBN vad du tycker och drömmer, med det mest omfattande medianätverk som någonsin skapats på jorden under deras kontroll.

Sättningen inkluderar bland annat städerna New Angeles (en fiktiv framtida version av Los Angeles, men placerad på ekvatorn för att rymma en rymdhiss) och Heinlein, en koloni på månen.

Läs också: