Rymdbegravning för Star Trek-skådisar

Gene RoddenberryAskan efter skaparen av Star Trek, Gene Roddenberry, hans fru Majel Roddenberry och skådespelaren James Doohan ska skicka ut i rymden med en farkost från rymdfärdsföretaget Celestis.

Det hela är uppenbart en reklamkampanj från företaget men samtidigt är det ju lite kul att SF-skådespelare begravs i rymden. Aska från James Doohan och Gene Roddenberry har dock skickats ut i rymden tidigare, nämligen med den första farkost Celestis skickade ut.

Denna gång är det meningen att rymdfarkosten som är försedd med så kallat solsegel ska parkera sig i en omloppsbana kring solen. Tillsammans med askan finns också DNA-prover och brev från Star Trek-fans.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

PS. Celestis är också en planet i Stargate och ett rymdskepp i Eve Online.