Confederation-universat

Under 2600-talet har människor koloniserat nästan 900 världar, har levande, kännande rymdskepp såväl som den konventionella sorten, och lever också i asteroidsamhällen och i stora levande rymdstationer. På grund av politiken för ”etnisk streaming” av kolonisationsmyndigheterna, är världar i allmänhet förenade under en enda regering, där dessa regeringar tillsammans bildar en konfederation.

The Confederation inkluderar både adamister och edenister, två främmande raser (tyrathca och kiint) och har en beväpnad rymdflotta (som främst agerar mot smugglare, pirater och olagliga anti-materia produktionsanläggningar) och ett centralt ”hus” baserat på Avons värld. Jorden är fortfarande en viktig värld, med en massiv befolkning, som exporterar ett enormt antal kolonister (både frivilligt och ofrivilligt), men nästan miljömässigt förstört efter år av tekniskt missbruk.

Universat beskrivs i tre romaner och en novellsamling skrivna av Peter F. Hamilton.

Romaner (Nights Dawn-trilogin)
Novellsamling

  • A Second Chance at Eden (1998)
   • Sonnie’s Edge (1991). Ursprungligen publicerad i New Moon magazine i september 1991. Basen för ett avsnitt i TV-serien Love, Death & Robots, 2019.
   • A Second Chance at Eden (1998).
   • New Days Old Times (1998).
   • Candy Buds (1992). Ursprungligen publicerad i New Worlds #2 (1992)
   • Deathday (1991). Ursprungligen publicerad i Fear Magazine, februari 1991.
   • The Lives and Loves of Tiarella Rosa (1993). Publicerades ursprungligen i en annan form som Spare Capacity i New Worlds #3 (1993).
   • Escape Route (1997). Ursprungligen publicerad i Interzone magazine, juli 1997.
Övriga böcker
TV
 • Novellen Sonnie’s Edge anpassades till TV för Netflixs-serien och antologin Love, Death & Robots, 2019

I Night’s Dawn-trilogin har mänskligheten, även om den nu är förenad under en organisation känd som Confederation, delats upp i två stora grupperingar, adamister och edenister. Ekonomin domineras av edenisterna, som upprätthåller ett mäktigt monopol över hela förbundet genom att skörda helium-3 från lämpliga gasjättar. Denna resurs används av alla adamistiska rymdskepp som en primär bränslekälla. Användningen av den enda andra stora energikällan, antimateria, är olaglig på grund av dess förödande militära potential, och dess innehav eller produktion är ett kapitalbrott.

 • Confederation-arter
 • Confederation-kulturer
 • Confederation-stationer/planeter
Mer:

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.