Arbetarkamp i Battlestar Galactica

Fackföreningsledaren Galen Tyrol håller tal

Fackföreningsledaren Galen Tyrol håller tal

Tidigare har jag nämnt avsnittet Dirty Hands där arbetarna på raffinaderiskeppet Hitei Kan går ut i strejk. Chief Galen Tyrol är i slutet av den strejken strejkledare och fackföreningsledare. En position som han fick redan på planeten New Caprica där han i avsnittet Lay Down Your Burdens, Part II, håller ett tal på ett fackföreningsmöte för fackföreningen Colonial Workers Alliance.

Talet som Galen Tyrol håller bygger på Mario Savios tal på University of California, Berkeley, som en del av Free Speech Movement in 1964

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om ,

  • Battlestar Galactica
    Battlestar Galactica Custom I Survived New Caprica Men's Ultra-Premium, Ultra-Soft 30/1 Heather Ringer 50% Cotton 50% Poly Short-Sleeve T-Shirt - Black - This Is An Official Custom T-Shirt Produced Just For You! Custom Items Ship Within 5 Business Days And Can Be Delivered To Any USA Address. Sorry, No International Or Next Day Orders On Custom Items.
    $27.99  from Rock.com