Cloud Atlas

En tysk-amerikansk sci-fi film från 2012 som hade svensk premiär i februari 2013. Skriven och regisserad av syskonen Wachowski och Tom Tykwer, med Tom HanksHalle BerryJim Broadbent och Hugo Weaving i rollerna.

[imdblt]Cloud Atlas[/imdblt]

Filmen är baserad på en bok samma namn skriven av David Mitchell. I filmen vävs sex historier – som spänner över flera århundraden – samman i ett science fiction-äventyr som tar med publiken på en visuell filmupplevelse. Från en omvälvande och ödesdiger seglats över 1800-talets Söderhav, via ett mordmysterium i 1970-talets San Fransisco, till framtida Neo Seoul i Korea där mänskliga kloner hålls som slavar, ända till tiden efter den stora katastrofen.

I SVD får filmen ett bra betyg liksom i GPAB, Barometern, Ciné, Filmeye och en del andra ställen. Filmen får inte lika bra betyg överallt. Det får den exempelvis inte  i BT, HD, Expressen, Sydsvenskan, UNT och Tystnad Tagning. På Onyanserat får Cloud Atlas ett riktigt dåligt betyg och även i ETC får den en hel del kritik. Mest bra recensioner alltså. men också kritik för etniska stereotyper och rasism.

Mer: Wikipedia, Rotten Tomatoes, Warner,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,