Oblivion är en av många science-fictionfilmer i år

460X230_oblivion

Oblivion med Tom Cruise i huvudrollen har redan haft premiär, också i Sverige. Filmen handlar om Jack Harper som är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

Oblivion har i stort sett bara fått halvbra eller halvdåliga recensioner. Kulturbloggen gillar den dock inte och det gör inte SVT Kultur heller. Men i GP och GD liksom på Onyanserat har den fått ett lite bättre omdöme. De flesta är dock överens om att filmen är snygg, om än kanske lite tunn. Jag misstänker att jag skulle gilla filmen så jag får väl se den på nåt sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,