Trotskisterna vid makten

I alla fall i framtidens Frankrike enligt Star Trek. Den utvecklade variant av trotskism, neo-trotskism som finns i Star Trek bär sannolikt spår av den ideologi som utvecklats inom den största organisationen, dvs det ursprungliga Fjärde Internationalen som grundades av Leo Trotskij med flera. Översatt från Memory Alpha:

Neo-trotskismen var en social filosofi på jorden i början av 2100-talet, framför allt i Frankrike. Det härstammar från den filosofi som utvecklade ryske bolsjevikiske revolutionären Leo Trotskij.

I början av 2020-talet Frankrike drabbades av studentprotester och vågor av våldsamma oroligheter. År 2024 kom neo-trotskisterna till makten och ersatte de etablerade gaullisterna. Men medan den neo-trotskisterna hade kommit till makten lovade att återställa ordningen, fortsatte de sociala villkoren att försämras. Bytet av regering hade liten, om någon, effekt på protesterna. Många människor i USA trodde sådana sociala problem var begränsade till Europa, men de visade sig fel kort därefter av Bell-upploppen. (DS9: ”Past Tense, del I”)

Socialistiska PartietVad som hände sen verkar lite oklart, kanske behöll de makten och en positiv utveckling tog fart. Kanske blev det annorlunda. I väntan på framtiden kan ni demonstrera med Socialistiska Partiet på 1-maj. Socialistiska Partiet är den svenska delen av Fjärde Internationalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • Pingback: Må fjärde vara med dig - trotskismen som kosmisk kraft | Anarres()

 • Job

  Sen kom tredje världskriget: http://en.memory-alpha.org/wiki/World_War_III

  • mcqueen

   Visserligen. Men vi vet ändå inte om trotskisterna ändå lyckades hålla makten. Med tanke på att en av dagens mest framgångsrika väpnade kamper drivs av ett parti som är medlem i Fjärde Internationalen är det ju högst sannolikt att så är fallet. 😉

 • Nisse

  ”en av dagens mest framgångsrika väpnade kamper drivs av ett parti som är medlem i Fjärde Internationalen”

  Vilken?

  • mcqueen

   PÅ ön Mindanao på Filippinerna är den största och viktigaste gerillarörelsen RPA som är kopplad till Fjärde Internationalens medlemsorganisation RWP-M. Mer kända NPA som är knutet till maoisterna CPP är betydligt mindre på Mindanao. RPA var en gång i tiden NPA:s styrkor på Mindanao och RWP-M var CPP:s gren på Mindanao men är sedna många år tillbaks en av Fjärde Internationalens medlemsorganisationer. Gruppen på Mindanao kontrollerar ett större område och har sen ett antal år tillbaka ett eldupphöravtal med regeringsarmén och freds- och samarbetsavtal med MILF (som är ungefär lika stora på Mindanao som RWP-M/RPA). RWP-M har via en front ledamöter i Filippinernas parlament och kontrollerar en mängd olika massorganisationer. http://blog.zaramis.se/2008/08/11/laget-pa-mindanao-i-filippinerna/ och http://blog.zaramis.se/2010/02/09/den-andra-fredsprocessen-pa-mindanao/