Bästa SF-teveserien – Battlestar Galactica

5 out of 5 stars (5 / 5) Efter att ha sett hela eller delar av de flesta TV-serier i den del av SF-genren som kan kallas Space Opera, dvs som utspelar sig i en annan galax, i yttre rymden, på rymdskepp, främmande planeter osv så anser jag nog att ingen serie är bättre än Battlestar Galactica (och då menar jag förstås den moderna nyinspelningen, inte den gamla serien som ju hör till det uslaste som gjorts).

Förutom den gamla Battlestar Galactica så är också Space:1999 (Månbas Alpha) en usel serie sett med dagens ögon. När den sistnämnda ursprungligen gick på TV så var jag barn och tycket den var bra. Den har dock inte åldrats med behag. Ursprungliga Star Trek har åldrats bättre men är ändå rätt tråkig och förutsägbar. Vilket också en annan av Gene Roddenberrys TV-serier, Andromeda, är.

Battlestar Galactica har något som de flesta SF-serier på TV saknar. Långa historiespann. Varje avsnitt är inte ett begränsat äventyr utan en del av nåt större. Förutom säsong 2, som är gjord med avslutade avsnitt och äventyr som inte har med varandra att göra från avsnitt till avsnitt. Säsong två är också den helt klart sämsta. Allra bäst blir det i slutet, efter att man hittat jorden förstörd. Sen är det ju inte fy skam att All Along the Watchtower spelar en huvudroll i den sista säsongen. Battlestar Galactica överträffar allt annat jag sett. Överlägset.

Andra bra SF-serier är Firefly och Space:Above and Beyond. Det jag sett av Star Trek DS9, Babylon 5 och Stargate Universe (SGU) är också bra.

[imdblt]Battlestar Galactica[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,