SETI letar efter intelligent liv i universum

SETI

Dvs annat liv än det på jorden. SETI (Search for extraterrestrial intelligence), är ett vetenskapligt sökande efter intelligent utomjordiskt liv. Det finns fler olika vetenskapliga program igång och många samordnas av SETI-institutet i Kalifornien, men även olika universitet som exempelvis Harvard och Berkeley har SETI-program.
Sedan 1960-talet har programmen för sökandet efter intelligent liv i universum pågått utan att man funnit något:

Men SETI Institute hör till ett av de största och mest välkända. Jill Tarter startade startade institutet för snart trettio år sen. Det ligger mitt i Silicon Valley, lite söder om San Fransisco och bara ett par stenkast från sökjätten Googles huvudkontor.

[…]

Jill Tarter och en grupp andra forskare här letar inte bara efter liv, utan efter intelligens, efter civilisationer och efter signaler som kommer från deras teknologi.

Sökandet efter planeter i andra solsystem pågick mycket, mycket länge innan man ens kom på hur man skulle hitta dem. Efter att man väl gjorde det så har det hittats mängder med planeter.

SetSeti var också namnet på två egyptiska faraoner som uppkallats efter guden Set (Seth). En gud som ju enligt Stargate SG-1 egentligen är en utomjording:

Also known as Setesh, Set, Seti, or Setekh and named for Set of Egyptian mythology. He is a former System Lordwho betrayed Ra and imprisoned his brother Osiris. The Tok’ra uncover evidence that he never left Earth, and he is found to have led various Cults of Setesh for thousands of years. In the present day he is leading a heavily-armed cult in Washington state, brainwashing his followers with nish’ta. He is killed by Samantha Carter as the ATF storms his compound. Seth’s helmeted Jaffa, the Setesh Guard, are the butt of Jaffa jokes, though their humor is somewhat lost when translated from Goa’uld.

Om eller när SETI-instituetet hittar intelligent liv så får vi väl hoppas att det handlar om ET snarare än Kzinti eller Goa’uld.

Intressant?
Mer: Rymden idag, Ny Teknik,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,