Besök starship USS Voyager

För den som råkar äga spelkonsol”glasögonen” Oculus Rift i den senaste versionen, Crystal Cave,  så går det att besöka kommandobryggan på rymdskeppet USS Voyager känt från Star Trek: Voyager. Ett virtuell besök förstås men ändå nästan verkligt, eller kanske inte ändå:

Demot där du kan vandra runt på kommandobryggan i Voyager är skapat av Thomas Kadlec som uppger att han helt enkelt bara ville kombinera sina största intressen – Star Trek, Oculus Rift och Unreal Engine 4.

Demot är nämligen gjort med hjälp av spelföretaget Epics senaste version av Unreal Engine, vilket också skänker scenen något av en fotorealistisk kvalitet. Det finns inga mänskliga karaktärer, eller utomjordiska heller för den delen, som kan störa illusionen. Även om deras röster har inprogrammerats vid lämpliga platser på bryggan.

USS Voyager

USS Voyager

Vi andra som inte äger Oculus Rift får väl använda vår fantasi istället för att vara virtuella turister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,