SF-teknik i verkligheten – kryoteknik

Nästan i varenda SF-film som är Space Opera finns det, används det. Nedfrysning av människor vid långa transporter. Exempelvis i Alien-filmerna och Avatar. I andra filmer och TV-serier av Space Opera-karaktär som exempelvis Firefly används det för andra ändamål. I mängder av SF-litteratur förkommer nedfrysning av människor av alla möjliga skäl. I vilket fall som helst funkar det. Ingen dör som nedfryst. I verkligheten funkar det inte. Även om det finns:

Cryonics är den term som vanligtvis används när man hänvisar till området för kryogen konservering av människor. Baseball-legenden Ted Williams är förmodligen den mest kända killen i djupfryst tillstånd och det finns flera kommersiella anläggningar för kryonisk frysning.

 

Att frysa ner folk går bra. Däremot finns det ingen möjlighet att återuppliva dem. Oavsett om de var levande eller döda när de frystes ned.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,