Speciell film om att ta itu med döden och sorgen

Gravity4 out of 5 stars (4 / 5)

Jag trodde inte jag skulle gilla filmen. Visserligen skådespelare jag gillar och vars filmer jag för det mesta brukar tycka om. Oavsett om det är bagateller eller djupare saker. Men ändå.

Redan i början av filmen tycket jag det var bra och intressant. Faktiskt en mycket bra film. Gravity. Stillsam, i stort sett en enda skådespelare, periodvis två. Sandra Bullock och George Clooney.

Sandra Bullock och George Clooney spelar alltså huvudrollerna, de två enda egentliga rollerna i Gravity, en film tar med dig långt ut i den oändliga och oförlåtande rymden. Bullock spelar Dr. Ryan Stone, en tekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarne astronauten Matt Kowalsky, ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är ensamma och endast ihopkopplade med varandra glider de iväg.

Det hela utvecklas efter hand till en film om att acceptera sitt liv, sina förluster, bearbeta sin sorg och bli tillfreds. Att acceptera livet som det är. Att acceptera döden. Att kämpa. Att vilja leva trots att livet är som det är. Det är bra. Sandra Bullock är bra.

[imdbltid]1454468[/imdbltid]

Intressant?
Mer: AB, Arb, Bar, BT, Capishe, Ciné, EX, FE, FF, GD, GP, HD, KP, KB, SVT, MZ, MF, NG, Onyans, Russin, SR, SvD, Syd, TT, UNT, Via, VS, VF, VäF, RT
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,