Svenska Paradox har köpt White Wolf

Det svenska företaget Paradox Interactive förvärvade i oktober White Wolf Publishing, från CCP Games. White Wolf gör och har rättigheterna till rollspelen Vampire: The Masquerade, World of Darkness och Werewolf: The Apocalypse,

World of Darkness

White Wolf Publishing är nu ett dotterbolag till Paradox Interactive, som förvärvat samtliga White Wolfs olika varumärken. Spelföretaget kommer att fortsätta utvecklingen av relevanta spel i White Wolfs varumärke enligt företagens pressmeddelande om affären.

”White Wolfs IP är väl lämpad för alla typer av media och vi ser en stor potential att expandera dem i framtiden”, sa Tobias Sjögren, VD för White Wolf, i uttalandet.

”I likhet med Paradox spel, har White Wolfs hängivna, passionerade anhängare och spelare”, sa Fredrik Wester, VD och koncernchef för Paradox Interactive.. ”Även om det finns likheter i attityden så har White Wolfs spel väldigt skilda teman jämfört med Paradox titlar och förtjänar sitt eget varumärke och team. Vi har stor respekt för White Wolfs spelvärldar och ser stora möjligheter för en expansion i framtiden för vårt nya dotterbolag . ”

White Wolf och CCP Games slogs samman år 2006. Bolagen arbetade på ett massivt multiplayer online spel baserat på World of Darkness, men detta projekt avbröts officiellt förra året efter nio års utveckling.

Efter försäljningen av White Wolf kommer CCP att fortsätta fokusera på sin huvudsakliga produkt, Eve Online.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,