Steam – en appstore för datorspel

Den svenska datorspelsbranschen är för närvarande en bransch i medvind. Många spel som svenska företag producerar är till mobiltelefoner, webben etc och är lite enklare spelare som användaren snabbt kommer in i. Inget fel i det. Jag spelar ofta såna spel på mobilen. Men det finns också företag som gör lite mer avancerade spel, såväl onlinespel som andra typer av spel. Ett sådant företag är Mindark med Entropia, ett annat Starbreeze.

SteamDet är däremot ovanligt med svenska företag som lyckats få sin spel lanserade på den största specialsajten för att köpa datorspel, Steam. En slags appstore för spel kan man säga. Där man logga in via webben eller via den specialprogramvara som finns. Det finns också spel som spelas direkt via deras programvara och sajt. Starvault och deras spel Mortal Online sak enligt information på nätet finnas tillgängligt på Steam. Meddelandet om en sådan överenskommelse publicerades i september, men det går ännu inte att hitta spelet på Steam.

På Steam finns förstås en hel del Science Fictionspel som exempelvis X3: Terran Conflict, Dark Matter, Interstellar Marines och Iron Sky Invasion.

Eftersom jag inte spelar datorspel av mer avancerade typer, eller kanske mer korrekt, aldrig har spelat sådana spel i någon form kan jag inte uttala mig om deras kvalitet, om de är kul att spela eller inte.

Intressant?
På nätet: IDG1, NH1, 2, 3, AB, TH,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,