Nyckeln – sista delen i Engelsforstrilogin

NyckelnDet har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.

Sista delen av Engelsforstrilogin, Nyckeln, har kommit ut. Med Nyckeln är slutstriden i Engelsfors här. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas.

Det tidigare två delarna i trilogin, Cirkeln och Eld tog Sverige med storm. Engelsforstrilogin är en av de största svenska boksuccéerna på många år. Cirkeln blev en stor succé bland både kritiker och läsare och nominerades till Augustpriset 2011. Boken gick som första ungdomsbok någonsin in på DN:s kritikerlista. Serien är såld till sammanlagt trettio länder.

Mats Strandberg, född 1976, debuterade 2006 med Jaktsäsong och har även skrivit romanerna Bekantas bekanta och Halva liv. Sara Bergmark Elfgren, född 1980, är manusförfattare och har arbetat med både film och teve. Förutom Engelsforstrilogin har de två även skapat seriealbumet Berättelser från Engelsfors, tillsammans med tecknarna Kim W Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris