Stargate Universe – Stargate för vuxna

3 out of 5 stars (3 / 5) Stargate SG-1 är en TV-serie för ungdomar. För unga och barn. Den går att se även för en vuxen. Men det är lite för US-amerikanskt, lite för välartat och ordentligt. Stargate Universe (SGU) är en serie för vuxna. Mer sex, gråare, inte så svart-vitt. Mörkare. Inte så svart-vita kartaktärer. Säkerligen inspirerad av och påverkad av Battlestar Galactica. Men ändå lyckas den inte riktigt fängsla mig. Inte så som Battlestar Galactica eller Firefly. Och jag hatar de där bytena av kropp som gör att de kan förflytta sig till jorden, fram och tillbaka. Det känns inte trovärdigt och är inte ett bra berättartkenisk grepp som jag ser det.

Tamara Johansen

Tamara Johansen

Ronald Greer

Ronald Greer

Stargate Universe sändes bara 2 säsonger, sen lades serien ner. Jag tror problemet var att den inte tilltalade den grupp av människor som gillade SG-1 samtidigt som den inte var tillräckligt bra för att skapa en egen krets av fans. Tonåringarna och unga vuxna i USA gillade SG-1, men inte det mer europeiska SGU. Kanske var programidén inte tillräckligt bra för att hålla i längden.

Personligen tycker jag dock att SGU är en bättre serie än SG-1. Tre stjärnor istället för två.

Stargate SG1:2 out of 5 stars (2,0 / 5)
Stargate Atlantis:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
Stargate Universe:3 out of 5 stars (3,0 / 5)

[imdbltid]1286039[/imdbltid]

Intressant?
Mer: MGM, Stargate Wiki, Gateworld, Io9_1, 2, Scificool, TVOM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,