NASA: Om 20 år har vi hittat utomjordingar

I början av detta år upptäckte Nasas Keplerteleskop en planet, Kepler-186f, som liknar jorden både vad det gäller storlek och omloppsbana. Stjärnan som planeten snurrar kring påminner dessutom om vår sol. Nasa tror att Kepler-186f är den första av flera riktigt jordliknande planeter som kommer att upptäckas de kommande åren. Med det följer att det kan förväntas att liv på andra planeter bör kunna upptäckas menade forskare fån NASA på en konferens i Washington.

– Jag tror att vi inom 20 år kommer att få reda på att vi inte är ensamma i universum, sade Kevin Hand, astronaut vid Nasa.

– Det är mycket osannolikt att vi skulle vara ensamma i universums gränslösa vidsträckthet, sade Charles Bolden, chef för Nasa vid konferensen som publicerats på Youtube.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,