Märkligt att filmen Ex Machina inte går upp på svenska biografer

Ex Machina är en SF-film med en svensk huvudrollsinnehavare, Alicia Vikander. Filmen har höga betyg på filmsajter och i recensioner. Trots det kommer filmen inte att gå upp på svenska biografer. Det är onekligen märkligt.

Filmen hade brittisk biopremiär den 21 januari 2015, och amerikansk premiär den 10 april samma år. I Sverige kommer filmen istället släppas direkt på DVD. Orsaken till detta är enligt SF:

I ett mejl från SF Bio meddelar pressansvarige att: Orsaken till att den inte går upp på bio är en sammanlagd bedömning baserad bland annat på filmens kvalitet och potential för att hålla för en biografvisning.

24-årige Caleb, begåvad dataprogrammerare, vinner första priset i en tävling på arbetsplatsen om att tillbringa en vecka i en avsides belägen lyxvilla. Villan ägs av företagets grundare, Nathan, som även bor och arbetar där. På plats möter han ett projekt som Nathan uppfunnit – en vacker kvinnlig robot – och inser att även han är del i ett experiment. Ex Machina är författaren Alex Garlands regidebut.

[imdblt]Ex Machina[/imdblt]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ett svar på “Märkligt att filmen Ex Machina inte går upp på svenska biografer”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.