Obehaglig Ex Machina

3 out of 5 stars (3 / 5) Tidigare har jag skrivit att det var märkligt att filmen Ex Machina med Alicia Vikander i en av huvudrollerna inte gick upp på svenska biografer.

Efter att ha sett filmen förstår jag varför. Den är nämligen obehaglig och lätt klaustrofobisk nästan hela tiden. Det är en bra gjord film om artificiell intelligens och problem kring det. Vidare om datanördar och deras begränsade sociala kompetens. Problemet med filmen är det obehag den väcker. Utnyttjande av allt och alla, lurendrejeri och lögner går som en rödtråd genom nästan alla personer och robotars handlingar och tankar. Det är vackert och bra skådespelarprestationer, men obehagligt att se. En modern och obehaglig Frankenstein’s monster. Filmen har fått mycket bra recensioner, men det säger nog mer om recensenterna än om filmen i sig.

Det är uppenbart att filmen skulle blivit en flopp på bio. De flesta människor vill inte se obehagliga filmer med obehagliga och olyckliga slut som dessutom lämnar en hel del öppet.

[imdblt]Ex Machina[/imdblt]

Mer: FF, GR, KB, MZ, MrF, Onyanserat, Sydsv, VS, Atlantic, CC, KCS, BF,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,