Genesys RPG System

Genesys är ett rollspelssystem som utvecklats av Fantasy Flight Games (FFG). Grundreglerna publicerades 2017. Det är tänkt att vara ett system för alla typer av bordsrollspel inom alla typer av miljöer, sättningar och världar. Fantasy såväl som science fiction och allt däremellan. Så här skriver FFG själva om spelsystemet:

Genesys is a role playing system designed for flexibility and adaptability, specifically tooled to work with any setting imaginable.

The Genesys Core Rulebook not only contains an overview of the rules and how the innovative narrative dice system works, but everything a GM and players need to run adventures in five completely different settings. Everything from equipment to adversaries, character abilities to an overview of narrative tropes, all is provided in the core rulebook for Genesys.

With a system so adaptable and expansive you can explore every popular roleplaying genre, from classic fantasy style campaigns, to modern day detective thrillers, and even to a far off sci-fi future, Genesys doesn’t fit into any one genre of roleplaying, and instead invites players to craft their own stories with unparalleled freedom.

FFG har själva publicerat en rollspelsanpassning av äventyrsbrädspelet Android med sitt universum till Genesys-systemet såväl som anpassningar av Keyforge och Realms of Terrinoth. Dessutom några tillägg och tärningsset. Androidanpassningen heter Shadow of the Beanstalk.

Läs också:

Läs mer: