Stargate SG-1 RPG

Stargate: SG-1 Roleplaying Game är ett rollspel baserat på TV-serien Stargate SG-1, publicerat 2003 av Alderac Entertainment Group (AEG).

Spelet utvecklades från AEG:s tidigare spel Spycraft, och använder d20-systemet. De två spelen var kompatibla med varandra. Speldesigners var Robert Defendi, Scott Gearin, Patrick Kapera, Don Mappin, Christina Kamnikar, Rodney Thompson och Kevin Wilson.

Sony-MGM inte förnyade licensen efter två säsonger så baseras spelet bara på två säsonger och slutade produceras 2004.

En ny version av Stargate SG-1 RPG är år 2021 under produktion med hjälp av Kickstarter-pengar. Utvecklare är Wyvern Gaming. Berättelsen i den nya versionen av rollspelet utspelar sig under en tid som startar i TV-seriens säsong 6. Spelsystemet är baserat på D&D 5th Edition Open Gaming License.

Läs också:

Läs mer: