The Mechanoid Invasion

The Mechanoid Invasion var det första rollspelet från Palladium Books, designat och skrivet av Kevin Siembieda, med bidrag från Erick Wujcik. Spelet handlar om sig biodrivna maskiner och biodroider som skulle invadera en planet som heter Gideon E som koloniserats av människor. I den ursprungliga upplagan, som publicerades 1981, publicerades spelet som en serie med tre serietidningar i källböcker:

  1. The Mechanoid Invasion, behandlade invasionen av Gideon E
  2. Journey, behandlade mänskliga överlevande som bodde inom ett mekanoidmoderskepp efter förstörelsen av Gideon E-kolonin och introducerade ”mindre magi och några psionics”,
  3. Homeworld, behandlade själva Mechanoid-hemvärlden.

Den första boken reviderades och publicerades i en utökad form 1985 som The Mechanoids.

I början av 1990-talet släpptes ”Sourcebook Two” av Rifts, med titeln The Mechanoids, och den inkluderade konverteringar för Mechanoids för användning i en Rifts Earth-miljö.

På vintern 1998 släpptes ett Collected Mechanoids RPG, sammanställt som Mechanoid Invasion Trilogy som fortfarande är tillgängligt.

Våren 1991 producerade Caliber Comics också en serie med tre böcker som heter The Mechanoids som anpassade RPG till serietidningar.

Läs också:

Läs mer: