Star Hero RPG

Star Hero är ett science-fiction rollspel som publicerades av Hero Games år 1989. Spelet använder grundreglerna från Hero-systemet. Den första utgåvan hade reglerna inbyggda i spelet och var besrade på reglerna i rollspelet Champions tredje version.

År 2002 publicerades en version av Star Hero baserat på den femte versionen av Hero-systemet. Konstruktörer och designers var James Cambias och Steven S. Long.

En tredje version av spelet som baseras på den sjätte versionen av Hero-systemet publicerades 2011.

Sättningar/spelvärldar

Spelvärlden förekommer i flera olika sättningar motsvarande olika historiska perioder. Solar Hero (2080-2200), Interstellar Hero (2200–2300), Alien Wars (2300–2400), The Terran Empire (2400–2700) och The Galactic Federation (2700-3000). Hero Games har producerat kampanjböcker för flera av de historiska perioderna.

Andra produkter med andra sättningar har bland annat producerats av Blackwyrm Publishing och publiceras av High Rock Press. I praktiken utgör dessa sättningar egna rollspel och spelvärldar:

  • 3rd World. Utspelar sig på 2200-talet. Jorden inte innehåller inte bara en, utan flera intelligenta arter. Stjärnorna är fortsatt avlägsna och för de flesta otillgängliga. Det är på jorden själv som kolonister måste skapa sin framtid.
  • Alpha Central. Utspelas i Ecumenopolis, en planetomfamnande stad.
  • Fires of Heaven. 14 solsystem har koloniserats av människan som också kommit i kontakt med flera andra arter från andra planeter. Jorden och dess kolonier styrs United Worlds, en federation.
  • Lux Aeternum. Science fantasy
  • Posthegemony. En sättning som efterliknar stämningen i filmer som The Island och Logan’s Run
  • Terracide. All befolkning på jorden och alla jordkolonier har utrotats. Bara några tusen på rymdskepp har överlevt. Liknar Battlestar Galactica.
  • Widening Gyre. Steam punk.

Läs också:

Läs mer: