SF-bokhandelns nyhetsbrev december

Dragonlance är tillbaka!

Alla Dungeons & Dragons-nostalgiker har en särskild plats i hjärtat för Dragonlance, kampanjvärlden som skapades på 1980-talet av Laura och Tracy Hickman. Med rollspelsvärlden följde en serie klassiska fantasyböcker som också gavs ut på svenska och fortfarande finns i tryck på engelska. Och nu är det dags att återvända till Krynn, drakarnas värld, i femte utgåvan av Dungeons & Dragons. Dragonlance – Shadow of the Dragon Queen är ett äventyr för rollfigur på nivå 1-11, garanterat storslaget med regler för stora strider.

Mer D&D – fjärde tecknade seriealbumet med hjältarna från Vox Machina har dykt upp, med illegala slagsmål och vinterfrostiga hot.

Julklappstips barnböcker


Det har kommit många bra nyheter på barnboksfronten under hösten. Givna presenter är lyxiga utgåvan av Mio min Mio och Peter Bergtings Magi – den stora boken. Men det finns mycket mer att välja på! Sofia lotsar er fram i barnboksdjungeln.

Läs mer

Årets bästa science fiction

Under året har coviden börjat släppa på sitt hårda grepp och vi kan åter besöka fysiska butiker. Till vår stora glädje har många hittat tillbaka till våra SF-bokhandlar. Där har vi kunnat ta del av vad diverse författare har sysslat med under tiden alla vi andra också satt hemma.

Läs mer

Nagelbitande skräckisar

När julen närmar sig med glögg och tomtar vill man ibland dra sig in i det mörka, murriga och groteska. Här är några bra lästips att ta till, när ni har tittat färdigt på den härligt gotiska Wednesday-serien på Netflix.

Läs mer

SF-klassiker i gul kostym

Vill du läsa en riktig science fiction-klassiker, eller vill du ge en klassiker i present till någon som verkar nyfiken på genren? Förlaget Orion har via underförlag Gateway släppt flera mycket bra klassiker senaste månaderna.

Läs mer