CoDominium-böcker

CoDominium är ett alternativt universum och en framtidshistoria skapad av Jerry Pournelle genom en stor mängd böcker. Dessutom har andra författare skrivit böcker och noveller som utspelar sig i detta universum. Böckerna är i praktiken indelade i olika serier som utspelar sig under lite olika tidsepoker.

CoDominium
Noveller (short stories)
 • Peace With Honor, 1971, Jerry Pournelle. Publicerad i Analog, maj 1971. Återpublicerad i Citizens (ed. Thomsen and Ringo), 2010. En omskriven och utvidgad version finns i The MercenaryFalkenberg’s Legion och The Prince, 2002.
 • The Mercenary, 1972, Jerry Pournelle. Publicerad i Analog, juli 1972. Återpublicerad i War and Peace: Possible Futures from Analog (ed. Schmidt), 1983. En omskriven och utvidgad version finns i The MercenaryFalkenberg’s Legion och The Prince, 2002.
 • He Fell Into a Dark Hole, 1973, Jerry Pournelle. Publicerad i Analog, mars 1973. Återpublicerad i Black Holes and Other Marvels (1978, red. Pournelle) och There Will Be War, vol. 5: Warrior (1986, red. Pournelle.
 • Sword and Scepter, 1973, Jerry Pournelle. Publicerad i Analog, maj/juni 1973. En omskriven och utvidgad version finns i The MercenaryFalkenberg’s Legion och The Prince, 2002.
 • His Truth Goes Marching On, 1975, Jerry Pournelle. Publicerad i Combat SF (red. Dickson). 1975. Återpublicerad i There Will Be War, vol. 1 (red. Pournelle), 1983, Space Infantry (red. Drake, Waugh, and Greenberg), 1989 och Riding the Red Horse (red. Kratman and Day), 2014. En omskriven och utvidgad version finns i Prince of Mercenaries och The Prince, 2002.
 • Silent Leges, 1977, Jerry Pournelle. Publicerad i New Voices in Science Fiction (red. Martin), 1977. Återpublicerad i There Will Be War, vol. 3: Blood and Iron (red. Pournelle), 1984. En omskriven och utvidgad version finns i Prince of Mercenaries och The Prince, 2002.
Romaner
 • West of Honor, 1976, Jerry Pournelle. Återpublicerad i Falkenberg’s Legion och The Prince, 2002.
 • The Mercenary, 1977, Jerry Pournelle. Återpublicerad i Falkenberg’s Legion och The Prince, 2002.
 • Prince of Mercenaries, 1989, Jerry Pournelle. Återpublicerad i The Prince, 2002.
 • Falkenberg’s Legion, 1990, Jerry Pournelle. Återpublicerad i The Prince, 2002.
 • Go Tell the Spartans, 1991, Jerry Pournelle och S.M. Stirling. Återpublicerad i The Prince, 2002.

Empire of Man
War World-serien

En serie antologier som utspelar sig på planeten Haven i CoDominium-universat. Jerry Pournelle var redaktör för volymerna 1 till 5. Dessutom ingår tre kollektivt skrivna romaner och två andra romaner av John F. Carr och Don Hawthorne.

Antologier
 1. War World, Vol 1: The Burning Eye (1988), red. Jerry Pournelle. Edward P. Hughes, Mike Resnick, Poul Anderson, John F. Carr, Roland Green, Don Hawthorne, Janet Morris,  David Drake, S.M. Stirling, Harry Turtledove, John Dalmas.
 2. War World, Vol 2: Death’s Head Rebellion (1990). red. Jerry Pournelle. Don Hawthorne. Roland Green, John F. Carr, G. C. Edmondson, Larry Niven, John La Valley, James Landau, Martin Tays, Harry Turtledove, Susan Shwartz.
 3. War World, Vol 3: Sauron Dominion (1991), red. Jerry Pournelle. Don Hawthorne, John Dalmas, John La Valley, Phillip Pournelle, Harry Turtledove, Susan Shwartz, S.M. Stirling.
 4. War World, Vol 4: Invasion (1994), red. Jerry Pournelle. Charles E. Gannon, John Dalmas, Don Hawthorne, Alan Brown, Edward P. Hughes, Harry Turtledove och S. M. Stirling.
 5. CoDominium: Revolt on War World (1992), red. Jerry Pournelle. Don Hawthorne, Gene Stewart (som E. R. Stewart), Leslie Fish, Frank Gasperik, John Dalmas, Susan Shwartz, Harry Turtledove, William F. Wu, Eric Vinicoff.
 6. War World: Discovery (2010), red. John F. Carr. Gene Stewart (som E. R. Stewart), Jerry Pournelle, Don Hawthorne, John F. Carr, Leslie Fish, A. L. Brown, Steven Shervais, William F. Wu, Charles E. Gannon.
 7. War World: Takeover (2011), red. John F. Carr. Leslie Fish, Frank Gasperik, William F. Wu, Gene Stewart (E. R. Stewart), A.L. Brown, John Dalmas, John F. Carr, Charles E. Gannon, Susan Shwartz, Don Hawthorne.
 8. War World: Jihad! (2012), red. John F. Carr. Gene Stewart (som E. R. Stewart), John F. Carr, Doug McElwain, James Landau, A.L. Brown, Edward Hughes, William F. Wu, Don Hawthorne.
 9. War World: The Lidless Eye (2013), red. John F. Carr. Roland Green, John F. Carr, Don Hawthorne.
 10. War World: The Patriotic Wars (2017), red. John F. Carr. Mike Resnick, Harry Turtledove, Eric Vinicoff, Doug McElwain, John F. Carr, A.L. Brown, Leslie Fish, William F. Wu, Gene Stewart, Donald Hawthorne, Maria Hawthorne.
 11. War World: The Fall of the CoDominium (2019), red. John F. Carr. Gene Stewart (som Eugene Stewart), A.L. Brown, Doug McElwain, Larry King, Leslie Fish, John F. Carr, William F. Wu, Donald Hawthorne.
Romaner
 1. Blood Feuds (1992), Susan ShwartzS.M. StirlingJudith Tarr och Harry Turtledove
 2. Blood Vengeance (1994), Susan Shwartz, S.M. Stirling, Judith Tarr och Harry Turtledove
 3. War World: The Battle of Sauron (2007), John F. Carr och Don Hawthorne.
 4. War World: Cyborg Revolt (2013), John F. Carr och Don Hawthorne
 5. War World: Falkenberg’s Regiment (2018), John F. Carr.
 6. War World: Andromeda Flight (2021), Doug McElwain
Second Empire
Romaner
 • A Spaceship for the King, 1971/1972, Jerry Pournelle. Publicerad i Analog, december 1971 och januari 1972. Återpublicerad som bok 1973.  En omskriven och utvidgad version publicerad som King David’s Spaceship.
 • King David’s Spaceship, 1981, Jerry Pournelle.

The Moties

Om den första icke-mänskliga interstellära civilisationen mänskligheten träffar på.

Noveller
 • Motelight, 1976, Jerry Pournelle & Larry Niven. Publicerad i Galaxy, januari 1976. Den första delen av essän Building the Mote In God’s Eye. Ingick i det första utkastet till The Mote in God’s Eye. Återpublicerad i That Buck Rogers Stuff (Pournelle), 1977, A Step Farther Out (Pournelle), 1979 och N-Space (Niven), 1990. Omskriven till en dikt och publicerad som In Memoriam: Howard Grote Littlemead, 1984, Larry Nive,
 • Reflex, 1983, Jerry Pournelle & Larry Niven. Publicerad u There Will Be War, vol. 1 (red. Pournelle), 1983. Ingick i det första utkastet till The Mote in God’s Eye.
Romaner
 • The Mote in God’s Eye, 1974, Jerry Pournelle & Larry Niven.
 • The Gripping Hand, 1993, Jerry Pournelle & Larry Niven. En del av kapitel 2 publicerat i Playgrounds of the Mind (Niven), 1991
 • Outies, 2010, Jennifer R. Pournelle

Läs mer:
Mer:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.