Commonwealth Saga – böcker

Commonwealth Saga är berättelsen om Commonwealths universum vilken skapats av författaren Peter F. Hamilton i ett antal böcker. Historien som berättas startar år 2380. Totalt finns det 10 romaner och ett antal noveller. Inga andra författare har skrivit böcker som utspelar sig i Commonwealth-universat.

Den första boken, Misspent Youth, utspelar sig 300 år innan berättelsen i det två böckerna som ingår i Commonwealth Saga. Den teknologi som används inom Commonwealth-universat uppfanns eller utvecklades under den epok som beskrivs i boken. Commonwealth Saga beskriver upptäckten av maskhålstekniken och den expansion som följde på detta med kolonisation av flera nya planeter.

Void-triologin utspelar sig cirka 1 200 år efter de sista händelserna i Judas Unchained. Chronicle of Fallers utspelar sig under samma epok.

Romaner

 

Noveller
  • Blessed by an Angel (2007). Först publicerad i The New Space Opera (2007, red. Gardner Dozois and Jonathan Strahan). Återpublicerad i novellsamlingen Manhattan in Reverse (2011).
  • The Demon Trap (2011). Publicerad i novellsamlingen Manhattan in Reverse (2011).
  • Manhattan in Reverse (2011). Publicerad i novellsamlingen Manhattan in Reverse (2011).
Mer: