Megacorporations i Traveller

I science-fictionrollspelet Traveller finns det så kallade megacorporations. Det är jättelika företag med verksamhet i stora delar av det kände universum. I Traveller är det kända universum stort och det finns en otrolig mängd namngivna och beskrivna planeter liksom mängder med olika intelligenta arter från mängder av planeter, delar av rymden.

Traveller På samma sätt finns det en mängd olika böcker som beskriver olika aspekter av spelet, dess miljö och dessutom för en mängd olika spelsystem. D20, GURPS och originalsystemets regler. I min serie om stora megaföretag inom science-fiction kommer jag att börja med de som finns i Travellers universum. Informationen är främst hämtad från olika regelböcker och beskrivande böcker i olika spelsystem, men också från nätet. Väldigt lite finns skrivet på svenska om Traveller.

Megacorporations i Traveller inkluderar Delgado Trading, General Products, GSbAG, Hortalez et Cie, Instellarms, Ling-Standard Products (LSP), Makhidkarun, Naasirka, Priantqlovr Drafr, Reastirlao, Star Patterns Trading, Sternmetal Horizons, SuSAG, Tlasayerlahel, Tukera Lines, Wyaroaer och Zirunkariish.

Årtalen i inläggen om Traveller är den tideräkning som finns i spelet. Observera att den tidslinje som används i GURPS är en alternativ tideräkning där historien utvecklas annorlunda.

Läs också:  Värsta företagen i SF-filmer, serier och spelDistrict 9: Rasism, klass, girighet, förtryck och Elysium är samma film som District 9 men sämre

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.