Lost in Space – inget vidare som film

Lost in Space2 out of 5 stars (2 / 5) En film som gjordes på basis av historien i TV-serien Lost in Space som sändes åren 1965-68 av CBS. Historien fokuserar på familjen Robinson som ska utforska en planet där människor kan tänkas bosätta sig. Jorden är förstörd av miljöföroreningar och behöver evakueras. På grund av sabotage hamnar familjen Robinson många ljusår fel och ihop med sabotören som av misstag också hamnar på rymdskeppet.

Det är möjligt att TV-serien var bra (sannolikt inte, SF från 1960-talet tenderar att vara rätt kasst), filmen är det i alla fall inte. En historia som inte fungerar riktigt, i alla fall inte i filmformat, och William Hurt som huvudrollsinnehavare borgar inte för nån större upplevelse. Hurt måste vara en av världshistoriens träigaste skådespelare. Gary Oldman som skurken är bättre även om han delvis spelar samma roll The Fifth Element som kom samma år. Vilket funkar bra i en film med komiskt anslag som The Fifth Element, men mindre bra i Lost in Space.

[imdbltid]0120738[/imdbltid]

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,