Ex Machina RPG

Ex Machina är ett cyberpunkrollspel som gavs ut mellan 2004 och 2006 av Guardians of Order. Det omfattar allt från klassisk cyberpunk till postcyberpunk. Det finns två versioner, en för spelsystemet Tri-Stat dX och en för d20-systemet. Den sistnämnda versionen är publicerad av fans.

Spelboken innehåller en detaljerad retrospektiv om cyberpunkgenren förutom regler och bakgrundshistoria. Dessutom långa råd om hur man förmedlar den genren i en rollspelande miljö utan att tappa kontakten med dess kärnteman.

Förutom information om spelsystem, spelvärld och genrehantering innehåller Ex Machina också fyra kompletta sättningar för spelare att välja mellan. Var och en tar cyberpunk-genren i sin egen unika riktning. Sättningarna heter Heaven Over Mountain, Underworld, IOSHI och Daedalus.

2006 gick Guardians of Order i konkurs och produktion av spelet upphörde.

Läs också: