Star Wreck RPG

Star Wreck Roleplaying Game är ett finskt rollspel som utspelar sig i Star Wreck-fanfilmernas universum. Första gången publicerat på Ropecon 2006. Utvecklat och designat av Mike Pohjola och publicerat av Energia Productions.

Spelet är, förutom att det är en parodi på de många Star Trek -rollspelen, ett fullt spelbart spel i sig. Dess regler är byggda för att efterlikna filmens inställning, med erfarna karaktärer som dock blir mer och mer heroiskt inkompetenta istället för att bli bättre på sina uppgifter som är fallet i de flesta vanliga spel.

I motsats till förmågespoäng som mäter en karaktärs styrkor i traditionella spel, har Star Wreck -karaktärer Inability-poäng (Dumhet, Obliviousness, Klumpighet, Repulsiveness och Svaghet) som de måste övervinna för att lyckas med en given uppgift. I motsats till karaktärsklasser har spelet fyra allmänna arketyper som överensstämmer med olika karaktärer från filmerna. De är Inkompetent Idiot (Captain Pirk), Irriterande Nörd (Info), Frustrerad Grouch (Lt. Swagger) och Psykotisk Loud-mouth (Lt. Dwarf)

Spelet är licensierat enligt en Creative Commons Attribution-Noncommercial-ShareAlike och släpptes officiellt på Internet i augusti 2007. Inga ytterligare utgåvor av spelet planeras när den första upplagan sålt slut.

Läs också: