Macross II Roll-Playing Game

Macross II: The Roll-Playing Game är ett rollspel som publicerades av Palladium Books 1993. Baserat på manga/OVA(TV)-serien Super Dimensional Fortress Macross II: Lovers Again och använder spelsystemet Megaversal. Produktionen av spelet upphörde 1996. Spelet designades och utvecklades av Kevin Siembieda, Jean Carrières, Martin Ouellette, Claude J. Pelletier och Marc-Alexandre Vézina.

Palladium Books licens att producera ett rollspel uftifrån Macross II år 1990. Det resulterade i Macross II: The Role-playing Game som publicerades 1993.

Ianus Publications (senare känt som Dream Pod 9) började arbeta som utvecklare och designer. De skapade då tre källböcker för Palladiums Macross II RPG 1994. Spelet blev ingen storsäljare och 1996 lade företaget ner tillverkningen.

Läs också:

Läs mer: