Systems Failure

Systems Failure är ett rollspel som skrevs av Bill Coffin och publicerades av Palladium Books i juli 1999. Spelet använder spelsystemet Megaversal. Tillverkningen av spelet upphörde år 2004.

Den fiktiva förutsättningen för spelet är att under ”Millennium bug”-skräcken dök upp verkliga ”Bugs”. De är energivarelser från nån annan stans (en annan dimension eller en annan planet). De invaderade jorden i slutet av 1999 och skapade en post-apokalyptisk värld. Varelserna livnär sig på energi och kan överföra sig själva genom modern kraftöverföring och telefonlinjer.

Varelserna finns i flera varianter. Det finns bland annat de dronliknande armémyrorna som bara har grundläggande intelligens, de mer intelligenta Assassin Bugs som kan härma mänskligt tal de flygande Lightning Bugs. Alla kan förvandla sig själva till energi eller snabbt kalla fram förstärkningar. Förutom dessa finns det ”hjärnvarelser”, en sort som kan invadera mänskliga sinnen och förvandla människor till zombieliknande tjänare.

Vissa grupper var väl förberedda på att något skulle gå fel. Överlevnadsorienterade miliser bildar därför kärnorna i stabila samhällen och motstånd mot energivarelserna. Militära enheter har samlats på NORAD som använder genteknik för att skapa nya vapen som energivarelserna inte kan få kontroll över. Dessutom för att skapa supersoldater. Både soldater med psioniska krafter och soldater som har muterats till insektsliknande supermän som använder bug-DNA .

Dessutom finns det människor som har blivit galna av stressen, de som har gått med i gäng och försöker utnyttja andra, och de som handlar med sina färdigheter som mekaniker, läkare, forskare eller köpmän.

Läs också: